Til seneste kommentar

Den engang så lækre Mørke farin, hvor blev den af?

Den nutidige  brune farin er efterhånden kun en skygge af hvad den oprindelig var, dengang hed den Mørk farin og var dejlig intens smagfuld og flot sortbrun når den smeltede på ymer, brunsviger mm. Nu er den smagsmæssigt snart så udvandet fordi der tilsættes mindre og mindre Rørsukkersirup og mere og mere alm. hvidt sukker at den næsten ligner jeres tidligere produkt Lys farin. Jeg og mange andre undre os over at produktet bliver ringere og ringere med årene.
Jeg savner vitterligt smagen af den mørke farin som jeg husker den i mine barndomsår og som jeg er vokset op med. Giv os forbrugere den mørke farin tilbage tak. 🙏

mvh.

Lone Wessberg

Kommentarer

  • Kære Lone

    Gennem de seneste 33 år har vi haft samme opskrft på vores Farin. Den bruges også ude i industrien af blandt andet bagere, så kan vi ikek lave om på. - Vores Økologiske Brun Farin er en smule mildere i smagen og lysere i farven. Hvis du ønsker en slags sukker der smager af lidt mere, så kan vi anbefale vores Mørk Muscovado. Den er også en smule mere finkornet end brun Farin, og smelter endnu hurtigere på ymer og kager.

    Med venlig hilsen
    Dansukker
  • Hej Dansukker.

    Hvor køber jeg rørsukkersirup henne for så vil jeg selv forsøge at blande og finde frem til den så engang så gode smag og farven på den fordumstider Mørke farin.Jeg savner absolut ikke en mildere smag men den mere intense smag og flotte mørke farve som tidligere tiders produkt Mørk farin engang havde.
    Skal jeg tilsætte Melasse udover Rørsukkersirup til hvidt sukker for at få hvad der svarer til opskriften på den Mørke farin som jeres produkt engang hed?

    Tusind tak for jeres hurtige respons.
    Jeg er nok det man kalder storforbruger af brun Farin i min husholdning( Bruger det bla i flere typer bagværk af groft brød, rugbrød, udover chokoladekager, krydderkager, Brunsviger, Muffins, samt på min daglige Ymer, i The, Irish Coffee, i hjemmelavede Mørke marmelader, til saftkogning Kødmarinader, glasering af Hamburgeryg og andre egnede kødstykker, i gryderetter mm.

    Mvh.
    Lone Wessberg 
  • Hej Lone

    Vi kan desværre ikke svare på hvad der skal bruges, ej heller hvor meget. Da ovenstående ikke er noget vi selv har eksperimenteret med.

    med venlig hilsen
    Dansukker
  • Kære Lone
    Jeg er helt med dig! Jeg fantaserer også stadig om den vidunderlige smag af den mørke farin på ymeren og sørger over, at den ikke fåes mere. Jeg har eksperimenteret med at tune den brune farin med dadelsirup og en anelse lakridspulver og er nået frem til noget, der begynder at nærme sig lidt :-) Held og lykke med dine eksperimenter.
    Venlig hilsen,
    Johanne
    Johanne Siegumfeldt
  • Hej

    Alternativt kan I teste vores Mørk Muscovado, den har en lidt kraftigere smag, med et strejf af lakridsakrids.

    Venlig hilsen

    Dansukker

Tilføj kommentar eller skriv et nyt indlæg

Dit navn og indlæg kan ses af alle.Din e-mail vises aldrig offentligt.