Glukosesirup

Er der i fremstillingsprocessen brugt Aspergillus niger,  A. oryzae eller andre svampe til fremstillingen. 
Jeg er ekstrem allergisk overfor skimmelsvamp, så jeg får en allergisk reaktion selvom det færdig produkt indeholder skimmel, men kun brugt i fremstillingsprocessen. 
På forhånd tak.
Gitte Frydenlund

Kommentarer

  • Glukosesirup kommer fra en leverandør/producent i EU. Den lastes i bulk på Porkkala-raffinaderiet i Finland, hvorfra det distribueres til vores fabrik i Sverige, hvor det bla.a tappes på de små flasker man kan købe i supermarkedet.

    Glukosesirup er hydrolyseret stivelse og baseret på hvede, men pga den proces råmaterialet gennemgår, vurderer EFSA ikke at dette øger niveauet af allergenicitet for dette produkt. Det er givetvis gluten, der er mest fokus på her og det er da også angivet på etiketten (produceret på basis af hvede)
    Glukosesirup har desuden et højt tørstofindhold (ca. 80 %) med lav vandaktivitet og dermed lav risiko for mikrobiologisk vækst herunder skimmelsvamp. Produkterne monitoreres desuden for mikrobiologi, herunder også for skimmel.

    Vi er ikke bekendt med selve fremstillingen hos vores leverandør, så vi kan hverken be- eller afkræfte minimalt indhold af skimmelsvamp.

    Med venlig hilsen



    Dansukker

Tilføj kommentar eller skriv et nyt indlæg

Dit navn og indlæg kan ses af alle.Din e-mail vises aldrig offentligt.