Til seneste kommentar

Hvorfor bliver marmeladen tynd, når jeg bruger syltesukker?

De sidste 2 gange jeg har anvendt syltesukker til min marmelade, er den blevet tynd! Der står på posen at det skal koge 2-5 minutter, - så jeg koger det op, når det koger tager jeg det af efter 2-5 minutter, er det ikke det der menes? Eller hvordan skal jeg gøre det?
(jeg har lavet jorbærmarmelade og hindbærmarmelade)
vh Lone

Kommentarer

  • Hej Lone

    Du skal altid teste din marmelade ved at sætte en tallerken på køl inden du starter med at lave marmelade. Når det ahr fået 2-5 min tager du gryden af varmen, og læger e teske fuld marmelade på den kolde tallerken. efter kort tid vll du kunne se konsistensen. Er det for tyndt, koger du det op igen, indtilil skeprøven har den rette konsistens.
    Dansukker
  • Jeg har brugt 300 gr syltesukker til 500 gr solbær. Og det blev tyndt. Har jeg brugt for lidt syltesukker og hvad kan jeg gøre.
    Mvh Karin
    Karin Felle
  • Jeg har brugt 300 gr syltesukker til 500 gr solbær. Og det blev tyndt. Har jeg brugt for lidt syltesukker og hvad kan jeg gøre.
    Mvh Karin
    Karin Felle
  • Hej Karin

    Du kan starte med at sætte en underkop i køleskabet med en teske på. - Herefter kan du koge marmeladen op igen, når du synes, den har den rette konsistens, så tager du gryden af. - Prøv at tage en teskefuld marmelade, teskeen fra køleskabet, og læg teskeen tilbage, og lad den køle på underkoppen i 5 minutter. Herefter kan du se om kogningen ahr hjulpet på konsistensen. Hvis ikke kan du evt tilsætte lidt mere syltesukker, med samme procedure efter kogning.

    Med venlig hilsen
    Dansukker

Tilføj kommentar eller skriv et nyt indlæg

Dit navn og indlæg kan ses af alle.Din e-mail vises aldrig offentligt.