Hvorfor bliver marmeladen tynd, når jeg bruger syltesukker?
De sidste 2 gange jeg har anvendt syltesukker til min marmelade, er den blevet tynd! Der står på posen at det skal koge 2-5 minutter, - så jeg koger det op, når det koger tager jeg det af efter 2-5 minutter, er det ikke det der menes? Eller hvordan skal jeg gøre det?
(jeg har lavet jorbærmarmelade og hindbærmarmelade)
vh Lone
(jeg har lavet jorbærmarmelade og hindbærmarmelade)
vh Lone
Følg indlægget
1
følgere
Du skal altid teste din marmelade ved at sætte en tallerken på køl inden du starter med at lave marmelade. Når det ahr fået 2-5 min tager du gryden af varmen, og læger e teske fuld marmelade på den kolde tallerken. efter kort tid vll du kunne se konsistensen. Er det for tyndt, koger du det op igen, indtilil skeprøven har den rette konsistens.
Mvh Karin
Mvh Karin
Du kan starte med at sætte en underkop i køleskabet med en teske på. - Herefter kan du koge marmeladen op igen, når du synes, den har den rette konsistens, så tager du gryden af. - Prøv at tage en teskefuld marmelade, teskeen fra køleskabet, og læg teskeen tilbage, og lad den køle på underkoppen i 5 minutter. Herefter kan du se om kogningen ahr hjulpet på konsistensen. Hvis ikke kan du evt tilsætte lidt mere syltesukker, med samme procedure efter kogning.
Med venlig hilsen