Hyldeblomst saft

Hej! Jeg blev lidt forarget, da jeg læste at I skriver, at man til hyldeblomst saft, kan tilsætte: en kanel stang elle frisk revet ingefær - hvor mener I så, at smagen af den sarte hyldeblomst er i den saft, som I kalder hyldeblomstsaft - den er jo total forsvundet og den tilbageværende "hyldeblomstsaft" er jo blot en smagsvariant af kanel eller ingefær. Der er dog ingen grænser for, hvor meget man kan blande i en given saft, men at kalde den hyldeblomstsaft er lidt ude i hampen. Iøvrigt så blomstrer Hyld og Syren på forskellige tidspunkter.


Vagn Nielsen

Kommentarer

  • Hej Vagn

    Tak for din henvendelse. - I vores opskrift har vi skrevet, at man kan tilsættte kanel eller ingefær. Og da vi af erfaring ved at folk kan lide at eksperimentere, så synes vi det er de 2 ingredienser der passer bedst. - Men det står en frit for om man vil tilsætte eller ej, da hyldeblomsterne har en skøn smag i sig selv.

    Med venlig hilsen
    Dansukker
  • Hej igen!
    Tusind tak for svaret! Det er da ganske korrekt, at folk gerne vil eksperimentere og det har jeg da også selv gjort.
    Men som gammel bager ved jeg, at de fleste følger en given opskrift og folk der ikke har syltet eller lavet saft, altid følger opskriften til punkt og prikke. Derfor synes jeg, at en hyldeblomstsaft ikke skal tilsættes nogen som helt smagsforvirring, da både kanel og ingefær vil overtage smagen af din hyldeblomstsaft - og det er en skam, da hyldeblomstsaft har en mild og let smag, derfor synes jeg måske godt, at I kunne anføre, at de nævnte smagsvarianter vil overtage smagen af hyldeblomst.
    Vagn Nielsen
  • Endnu en gang tak for input.- Vi tager det til os som en vigtig information.

    Med venlig hilsen
    Dansukker
  • Hej igen!
    Nu er det jo ikke fordi jeg er ukendt med at sylte eller lave saft og jeg har da også selv eksperimenteret og jeg har lavet en liste over de ingredienser, som jeg i små mænger tilsætter mit syltetøj, de virker nærmest som en smagsforstærkere og til hver portion syltetøj jeg laver, tilsætter jeg altid efter kogningen en spiseskefuld eddike, da det giver syltetøjet en friskhed og alt efter hvad jeg sylter, bruger jeg både hakket chokolade, mandelsplitter og rosiner ect.
    Det vil sige, at der skal være en vis harmoni med syltetøjet og det som jeg tilsætter.
    Vagn Nielsen
  • Kære Vagn

    Vi takker for tip.

    Med venlig hilsen
    Dansukker

Tilføj kommentar eller skriv et nyt indlæg

Dit navn og indlæg kan ses af alle.Din e-mail vises aldrig offentligt.