Til seneste kommentar

Kan man erstatte sukker med glukosesirup

Kan man erstatte sukker med glukosesirup i en hvilken som helst opskrift, og i så fald: hvad svarer 1 dl glukosesirup til i alm. sukker?

Vh Ninna
Ninna Abildtrup Rasmussen Rapporter upassende indhold

Kommentarer

  • Hej Nina

    Tak for din beksked.

    Glukosesirup er en blanding af forskellige sukkerarter, som udvindes af hvedestivelse. Forskellen på glukosesirup og vores andre sirupper skyldes råvarerne. Glukosesirup er desuden ikke lige så sød som almindelig sirup, du kan derfor ikke erstatte Glukosesirup med sukker, så bliver det du laver for sødt.

    Bruges primært til is og slik, men også i bagværk. Glukosesirup hæmmer krystallisering og giver f.eks. is en cremet og blød konsistens. På samme måde modvirker glukosesirup, at karamel krystalliseres og bliver grynet. Denne effekt opnås ikke hvis du benytter sukker.

    Hvorfor ville du anvende sukker i stedet for Glukosesirup?

    Med venlig hilsen
    Dansukker
  • Jeg havde en ide om at bruge glukosesirup i stedet for sukker i æblegele - fordi jeg havde noget på kager, der skal bruges.
    Ninna Abildtrup Rasmussen
  • Hej

    Du kan desværre ikke bruge Glukosesirup til æblegele, den vil have svært ved at stivne.

    Venlig hilsen
    Dansukker

Tilføj kommentar eller skriv et nyt indlæg

Dit navn og indlæg kan ses af alle.Din e-mail vises aldrig offentligt.