Til seneste kommentar

Anvende Syltesukker i stedet for almindeligt sukker

Opskriften siger, at jeg skal koge bær og vand i et antal minutter, inden jeg tilsætter sukker. Skal jeg også gøre det med Syltesukker?
Dansukker

Kommentarer

  • Ja, der er ingen forskel på almindeligt sukker og Syltesukker i denne forbindelse.
    Dansukker
  • Jeg vil lave blomme marmelade og til 1,5 kg blommer skal jeg bruge 1 kg sukker. Hvis jeg vil bruge sylte sukker er forholdet så det samme?
  • Hej Suzanne

    Du skal anvende same mængde sukker hvis du benytter vores syltesukker, men du skal ikkte tilsætte Melantin eller Atamon, da der er pektin I vores syltesukker.
    Dansukker
  • Super tusind tak for hurtig svar
  • Står midt i at lave råsyltet appelsin/abrikos marmelade og har ikke nok sukker, kan jeg anvende syltesukker. Er vægten den samme? Mvh Hanne
  • Hej Hanne

    Tak for din besked, du kan godt anvende syltesukker, samme mængde.

    Dansukker
  • Jordbær...
    1 kg jordbær til 1 kg syltesukkers til syltetøj
  • Du kan også anvende 2 kg bær til 1 kg sukker så får du en mindre sød syltetøj.
    så skal du blot forlænge kogetiden lidt.

    Du kan finde opskrifter op tips på vores side sylteskolen.
    https://dansukker.dk/sylteskolen/sylteskolen.aspx
    Dansukker
  • Kan man bruge syltesukker til kompot?
  • Kære Pia

    Man kan sagtens bruge Syltesukker til kompot. - Se evt vores opskrífter om æble- og rabarverkompot på vores hjemmeside www.dansukker.dk

    Med venlig hilsen Tina
    Dansukker
  • Jeg skal sylte vindruer til gele saa spørger jeg kan jeg bruge syltesukker  
    Venligst JOP
  • Jeg skal sylte vindruer til gele saa spørger jeg kan jeg bruge syltesukker  
    Venligst JOP
  • Vi anbefaler ikke at anvende syltesukker til gelé, da vi ikke kan garantere et godt resultat. I stedet for gelé risikerer man at få en sej, grynet creme, fordi syren i bærrene påvirker pektinet.

    Anvend I stedet vores basisopskrift på gelé
    Dansukker
  • Jeg har puttet for lidt sukker i mine marmelader. Kan jeg varme dem op igen og tilsætte resterende mængde af sukkeret?

    vh
  • Hej Victor

    Tak for din besked, du kan godt koge dit syltetøj op igen med ekstra sukker.
    Vær dog opmærksom på at dit syltetøj ikke bliver for fast.

    For at være sikker på at syltetøjet har den rette konsistens kan du bruge følgende tip: Sæt en tallerken i køleskabet når du begynder at koge syltetøj. Når syltetøjet er færdigt lægger du lidt syltetøj på den kolde tallerken og sætter den i køleskabet. Syltetøjet vil hurtig køle af, så kan du vurdere konsistensen ved at trække en ske igennem. Har syltetøjet den rette konsistens hældes den på glas, som lukkes tæt.

    Læse flere sytletips på sylteskole.dk

    Venlig hilsen
    Dansukker
    Dansukker
  • Mange opskrifter med syltesukker skal ikke koge så længe. Er det fordi man ødelægger pektinen ved at koge længere? Hvor længe kan man Max koge pektinen?
    Hilsen Charlotte
  • Hej Charlotte

    Der sker ikke noget ved at koge pektinen længere, den bliver ikke ødelagt. - Skal man lave noget med citrusfrugter. så skal man koge I 15 minutter. - Held og lykke med brug af vores Syltesukker.

    Med venlig hilsen
    Dansukker
  • Tak

  • I syltetøjs- grundopskriften skriver i "l" til bær og "kg" til sukker. Er det med vilje?
    Vh B
  • Hej Berita

    Vi har nu skrevet antal gram og kg ved opskrifterne, hvor der også står liter.

    med venlig hilsen
    Dansukker
  • Hej
    Er der også konserveringsmiddel i syltesukkeret?
    Mange hilsner Ea
  • Hej Ea

    Syltesukker brugs til blandt andet syltetøj eller marmelade, det er tilsat en smule pektin. - Sukker I sig selv er konserverende uanset om et er almindeligt sukker eller syltesukker.

    Med venlig hilsen
    Dansukker
  • Hvor længe er holdbarheden på F eks blommemarmelade (i køleskab) når jeg bruger syltesukker og skal jeg Ikke skylle glassene i atamon inden
  • Hej Louise

    God ide altid at lade dine glas skoldes i kogende vand og eventuelt også skylle dem i atamon. - Ved opbevaring af marmeladen i køleskab vil den kunne holde sig et halvt til et helt år. Vigtigt er også at blommerne er ordentigt rengjorte.

    Med venlig hilsen
    Dansukker
  • Hej, kan man bruge syltesukker til friske figner?
  • Hej Jeanette

    Vil du lave figenmarmelade ?
    Dansukker
  • Ja, netop:-)
  • Hvis du ikke har en opskrift, så kan du måske bruge følgende : 500 gram friske figner, 250 gram syltesukker og en spiseskefuld citronsaft. - Koges i ca 3-5 minutter.

    Med venlig hilsen
    Dansukker
  • Jeg har netop lavet appelsinmarmelade og har brugt både almindelig sukker og syltesukker. Desværre er marmeladen blevet grynet. Det må skyldes syltesukkeret, så mit spørgsmål er, om man kan anvende syltesukker forkert? Kan jeg gøre noget for at “redde” marmeladen?
  • Hej Lisbeth

    Ærgerligt at marmeladen er blevet grynet. Vores prøvekøkken mener, at det er fordi der er blevet brugt for lidt Syltesukker. Syltesukkeret kan have reageret på at der har være for meget syre i marmeladen. - Marmeladen burde kunne reddes ved at give den et opkog med melatin. - Der vil stå på brevet med melatin, hvor meget der skal bruges. - Vi håber det lykkedes.

    Med venlig hilsen
    Dansukker
  • Hej, kan man bruge syltesukker til bagning?
  • Syttesukker bruges til at lave marmelade med. Vi anbefaler ikke at bruge det til
    andet, da det jo indeholder pektin for at marmeladen kan få den rette konsistens.

    Med venlig hilsen
    Dansukker
  • Jeg skal lave Hokkaido kompot med kokos, noget jeg fik fra min barndom. Med kanelstang, nellike, sukker. Kan man bruge syltesukker?
  • Hej Margrethe

    Syltesukker bruges normalt til syltetøj og marmelade for at få den rette konistens. Da vi ikke kender din opskrift, eller ved hvordan din Hakkaido kompot skal være kan vi ikke anbefale at du bruger Syltesukker.

    med venlig hilsen
    Dansukker
  • Hej. Jeg lavede blomme syltetøj igår. Opdagede jeg har brugt for meget syltesukker. Kan jeg redde det nu.
    Mvh Lisbeth
  • Hej Lisbeth

    Det er muligt at koge marmeladen op igen. - Du skriver ikke hvorfor der er brugt for meget ? Er det for sødt eller er det konsistensen. Alt efter hvor meget for meget Syltesukker der er brugt, skal der nok tilsættes nogle flere blommer.

    Med venlig hilsen
    Dansukker
  • Tak for svar. Det er både for sødt og konsistens
    Jeg prøver at koge det op og tilsætte flere blommer eller måske anden frugt

  • Hvis det er konsistensen, kan du også tilsætte ekstra vand, når du koger det op

    Med venlig hilsen
    Dansukker

Tilføj kommentar eller skriv et nyt indlæg

Dit navn og indlæg kan ses af alle.Din e-mail vises aldrig offentligt.