Er der anvendt blege middel?

Jeg skal i gang med, at lave æblevin og har derfor søgt på nettet, efter forskellige opskrifter og fremgangsmåder. Men er stødt på flere steder, hvor de siger at man skal være opmærksom på om sukkeret, der tilsættes er bleget med f.eks. ultramarin for, at gøre sukkeret hvidt. Jeg prøvede at søge efter produktions metoder på jeres hjemmeside, men kunne ikke se det omtalt nogen steder. Anvender i nogen form for blege middel i jeres produktion af sukker?

Kommentarer

  • Tak for din henvendelse, vores sukker er ikke bleget. Alle sukkerkrystaller er gennemsigtige og fremstår hvide når lyset rammer dem. Alle sukkerkrystaller har samme sødeevne, hvad enten de kommer fra sukkerroer eller sukkerrør.

    Det brune rørsukker udvindes, som navnet angiver, af sukkerrør, mens det hvide sukker kan udvindes fra både sukkerroer og sukkerrør.
    Brune rørsukkerprodukter er en blanding af sukkerkrystaller og sirupsrester. Det er sirupsresterne, der giver rørsukkeret sin brune farve og karamelliserede smag.

    Ved sukkerproduktion fra sukkerroer er man nødt til at fjerne siruppen (også kaldet Melasse) fordi den har en bitter smag. Man fjerner melassen ved at slynge siruppen fra sukkerkrystallerne i en stor centrifuge, derefter skylle og tørres de naturligt hvide sukkerkrystaller.
    Dansukker

Tilføj kommentar eller skriv et nyt indlæg

Dit navn og indlæg kan ses af alle.Din e-mail vises aldrig offentligt.