Kommentaren, som du leder efter, er flyttet til en ny diskussion eller blevet slettet.

Er der anvendt blege middel?

Jeg skal i gang med, at lave æblevin og har derfor søgt på nettet, efter forskellige opskrifter og fremgangsmåder. Men er stødt på flere steder, hvor de siger at man skal være opmærksom på om sukkeret, der tilsættes er bleget med f.eks. ultramarin for, at gøre sukkeret hvidt. Jeg prøvede at søge efter produktions metoder på jeres hjemmeside, men kunne ikke se det omtalt nogen steder. Anvender i nogen form for blege middel i jeres produktion af sukker?

Kim Martinsen Rapporter upassende indhold

Kommentarer

  • Tak for din henvendelse, vores sukker er ikke bleget. Alle sukkerkrystaller er fra naturens side hvide og har samme sødeevne, hvad enten de kommer fra sukkerroer eller sukkerør.

    Det brune rørsukker udvindes, som navnet angiver, af sukkerrør, mens det hvide sukker kan udvindes fra både sukkerroer og sukkerør.
    Brune rørsukkerprodukter er en blanding af sukkerkrystaller og sirupsrester. Det er sirupsresterne, der giver rørsukkeret sin brune farve og karamelliserede smag.

    Ved sukkerproduktion fra sukkerroer er man nødt til at fjerne siruppen, fordi den har en bitter smag, dette gør man ved at slynge siruppen fra sukkerkrystalerne i en stor centrifuge.
    Dansukker

Tilføj kommentar eller skriv et nyt indlæg

Dit navn og indlæg kan ses af alle.Din e-mail vises aldrig offentligt.