Glukosesirup

Hej 😀
Jeg undre mig over at jeres glukosesirup indeholder 77g kulhydrat, men kun 20 g sukker.
Jeg ville tro at hele kulhydratmængden kom fra sukker (glukose). Men der er sikkert en god forklaring på det, som i kan hjælpe med.

God Påske fra Majbritt

Kommentarer

  • Hej Majbritt

    Tak for din besked .

    Glukosesirup er fremstillet af stivelse og blev tidligere også kaldet stivelsessirup. Når du nedbryder stivelse, der er lange kæder med monosaccharid glukose, dannes "stykker" med forskellige længder. Det korteste stykker er glukose, og det anden korteste er maltose, der består af to glukosemolekyler. Kun disse to er inkluderet i definitionen af sukkerarter, og de udgør 23% af materialet i glukosesirup. Resten er længere kæder fra tre glukosemolekyler og opefter. Disse regnes som kulhydrater, men ikke som sukkerarter og udgør således 77 - 23 = 54%.

    Forholdene mellem sukkerarter og de forskellige længere kæder giver anledning til forskellige typer glukosesirup, der er bedre eller dårligere tilpasset til applikationer som f.eks. gelé slik, slik eller glas. Vores glukosesirup er lidt af en "all-round kvalitet" og fungerer godt i alle dens tre eksempler (og mange flere).

    Venlig hilsen
    Dansukker

Tilføj kommentar eller skriv et nyt indlæg

Dit navn og indlæg kan ses af alle.Din e-mail vises aldrig offentligt.