Til seneste kommentar
Kommentaren, som du leder efter, er flyttet til en ny diskussion eller blevet slettet.

Hvad er forskellen på råsukker og rørsukker?

Hvad er forskellen på råsukker og rørsukker? - er der det samme?
Dansukker Rapporter upassende indhold

Kommentarer

  • Det er samme produkt. Den korrekte betegnelse er rørsukker, eftersom sukkeret fremstilles af sukkerrør. Råsukker kan være fremstillet af både sukkerroer og sukkerrør.


    Dansukker
  • Hvad er bedst og bruge sukker fra sukkerrør eller sukker fra sukkerroer? Søder det lige meget?
    Judith mørk jensen
  • Hej Judith

    Tak for din besked, sukkerkrystaller fra både sukkerroer og sukkerør er fra naturens side hvide og har samme sødeevne, det vil sige de søder lige meget. Forskellen på rørsukker og roesukker er farve og den mere aromatiske smag som rørsukker har.

    Det brune rørsukker udvindes, som navnet angiver, af sukkerrør, mens det hvide sukker kan udvindes fra både sukkerroer og sukkerør. Brune rørsukkerprodukter er en blanding af sukkerkrystaller og sirupsrester. Det er sirupsresterne, der giver rørsukkeret sin brune farve og karamelliserede smag. Ved sukkerproduktion fra sukkerroer er man nødt til at fjerne siruppen, fordi den har en bitter smag, dette gør man ved at slinge siruppen fra i en stor centrifuge.
    Dansukker

Tilføj kommentar eller skriv et nyt indlæg

Dit navn og indlæg kan ses af alle.Din e-mail vises aldrig offentligt.