Til seneste kommentar

hvad er forskellen på rørsukker og almindelig sukker?

hvad er forskellen på rørsukker og almindelig sukker?

Kommentarer

  • Hej Linda

    Tak for dit spørgsmål. Det brune rørsukker udvindes, som navnet angiver, af sukkerrør, mens det hvide sukker kan udvindes fra både sukkerroer og sukkerør. Brune rørsukkerprodukter er en blanding af sukkerkrystaller og sirupsrester. Det er sirupsresterne, der giver rørsukkeret sin brune farve og karamelliserede smag. Ved sukkerproduktion fra sukkerroer er man nødt til at fjerne siruppen, fordi den har en bitter smag. Derved bliver sukkeret hvidt, som vi kender det.
    Dansukker
  • Altså, har man ikke rørsukker kan man så bruge alm sukker og erstatte en del med sirup, ❓
  • Vi kan desværre ud fra dit spørgsmål ikke give dig et konkekt svar. - Normalt kan man ikke bare blande almindeligt sukker og sirup og dermed få rørsukker. - Vi hjælper gerne, men er nødt til at vide lidt mere om opskriften der skal bages, eller hvad det skal bruges til.

    Med venlig hilsen
    Dansukker
  • Kan man blande rørsukker og almindelig hvidt sukker, hvis man skal bage en kage ?
  • Hej Margit

    Du kan uden problemer blande rørsukker og hvidt sukker til bagning.

    Med venlig hilsen
    Dansukker
  • Mange tak for hurtigt svar
  • Skal lave stegte sild i eddike, mangler 1 speseskefuld sukker, kan jeg bruge rørsukker i stedet sammen med de andre 3 spiseske Alm. Sukker?
  • Du kan sagtens bruge rørsukker

    Med venlig hilsen
    Dansukker
  • Hejsa. Ville i dag lavede jeg Vitorie blommegrød for 1.gang - fandt en opskrift, som lød godt. Der skulle jeg bruge 3. Spiseskeer rørsukker. Men det havde jeg ikke, brugte så alm. sukker, og smagte - syntes det var meget syrligt. Så fik den lige 2 skeer mere😊
    ?? Søder rørsukker mere end alm. sukker- hvad forskel er der i smagen ??? Venligst Ingrid
  • Kære Ingrid

    Grunden til det var syrligt, kan jo være blommerne. - Rørsukker søder ikke mere end hvidt sukker. - Forskellen er at det hvide sukker er lavet på sukkerroer, og det brune er lavet på sukkerrør, og det brune sukker kan have en lille smule aromatisk smag, lidt karamelagtig, men det er meget lidt.

    Med venlig hilsen
    Dansukker
  • Kan man undgår at købe rørsukker, som stammer langvejs fra.
    Men i stedet få økologisk brunt dansk sukker - eller kan siruppen ikke forblive i en sukkerroe?
  • Hej Christa

    Rørsukker stammer som man kan læse af ordet fra sukkerrør: De kan på grund af klimaet ikke dyrkes i Danmark.

    Vores økologiske hvide sukker, der laves af sukkerroer, får under selve sukekrproduktionen presset molassen fra. Denne molasse bruges efterfølgende til andre former for sukker.

    Med venlig hilsen
    Dansukker
  • Er et danske sukker altid hvidt?
  • Dan Sukker 1 kg og 2 kg der er producet på sukkerroer er hvidt fra naturens side.

    Med venlig hilsen
    Dansukker
  • Hvor mange sukkerrør skal der bruges til at lave 4 gram rørsukker?
    Oscar
  • Hej Oscar

    Der bruges ca 27 gram sukkerrør til en lille 4 grams pose.

    med venlig hilsen
    Dansukker
  • Hej

    Så ratioen for sukkerrør til rørsukker er 27/4 =6.75. Der skal derfor 6.75 gram sukkerrør til at lavere 1 gram sukker?
    Oscar
  • Ja men dette kan variere en smule fra høst til høst

    Med venlig hilsen
    Dansukker

Tilføj kommentar eller skriv et nyt indlæg

Dit navn og indlæg kan ses af alle.Din e-mail vises aldrig offentligt.