hvad er forskellen på rørsukker og almindelig sukker?
hvad er forskellen på rørsukker og almindelig sukker?
Følg indlægget
1
følgere
Tak for dit spørgsmål. Det brune rørsukker udvindes, som navnet angiver, af sukkerrør, mens det hvide sukker kan udvindes fra både sukkerroer og sukkerør. Brune rørsukkerprodukter er en blanding af sukkerkrystaller og sirupsrester. Det er sirupsresterne, der giver rørsukkeret sin brune farve og karamelliserede smag. Ved sukkerproduktion fra sukkerroer er man nødt til at fjerne siruppen, fordi den har en bitter smag. Derved bliver sukkeret hvidt, som vi kender det.
Med venlig hilsen
Du kan uden problemer blande rørsukker og hvidt sukker til bagning.
Med venlig hilsen
Med venlig hilsen
?? Søder rørsukker mere end alm. sukker- hvad forskel er der i smagen ??? Venligst Ingrid
Grunden til det var syrligt, kan jo være blommerne. - Rørsukker søder ikke mere end hvidt sukker. - Forskellen er at det hvide sukker er lavet på sukkerroer, og det brune er lavet på sukkerrør, og det brune sukker kan have en lille smule aromatisk smag, lidt karamelagtig, men det er meget lidt.
Med venlig hilsen
Men i stedet få økologisk brunt dansk sukker - eller kan siruppen ikke forblive i en sukkerroe?
Rørsukker stammer som man kan læse af ordet fra sukkerrør: De kan på grund af klimaet ikke dyrkes i Danmark.
Vores økologiske hvide sukker, der laves af sukkerroer, får under selve sukekrproduktionen presset molassen fra. Denne molasse bruges efterfølgende til andre former for sukker.
Med venlig hilsen
Med venlig hilsen