Paradisæblegele

Jeg har 3 l som ikke er blevet stiv har brugt 3 kg sukker skal jeg kun bruge 1tsk melatin til det?

Kommentarer

  • Hej Gerda

    Tak for din besked, at din gele ikke er stivnet kunne tyde på at der ikke har været så meget pektin i dine æbler. Det er typisk sådan at meget modne æbler indeholder lidt pektin og umoden indeholder meget pektin. Når du koger din gelé, skal den stå at koge lidt inden du hælder den på glas for at sikre den når den rette konsistens.

    Som du selv forslår, kan du koge din gele op igen med lidt gelerings middel, læs evt. på pakken hvor meget der skal bruges og prøv dig lidt frem. Du kan løbende teste konsistensen ved at sætte en tallerken i køleskabet når du begynder at koge gele, når du vurderer gelen, er færdigt lægger du lidt på den kolde tallerken og sætter den i køleskabet. Gelen vil hurtig køle af, så kan du vurdere konsistensen.

    Venlig hilsen
    Dansukker

Tilføj kommentar eller skriv et nyt indlæg

Dit navn og indlæg kan ses af alle.Din e-mail vises aldrig offentligt.