Puddersukker - Hvorfor?
Hej Dansukker
Jeg undrer mig lidt over, hvorfor brun farin kaldes puddersukker i daglig tale? Jeg vil mene at flormelis er mere “pudderagtigt” og kunne derfor godt tænke mig en forklaring?
Har prøvet google, men da det ikke var succesfuldt, har jeg bestemt mig for at konsultere eksperterne.
Jeg undrer mig lidt over, hvorfor brun farin kaldes puddersukker i daglig tale? Jeg vil mene at flormelis er mere “pudderagtigt” og kunne derfor godt tænke mig en forklaring?
Har prøvet google, men da det ikke var succesfuldt, har jeg bestemt mig for at konsultere eksperterne.
Følg indlægget
1
følgere
Tak for din besked, du har helt ret det er Brun Farin som går under navnet Puddersukker, hvorfor det kaldes sådan er det ikke lykkes os at finde ud af. Det er brugt i mange gamle referencer, og stammer formentlig fra det tyske udtryk puderzucker. Hvorfor det lige er Brun Farin, og ikke flormelis eller andet sukker der bliver kaldt sådan ved vi desværre ikke.
Venlig hilsen
I mangler at skrive hvor meget mel der skal i drømmekagen i jeres opskrift på puddersukkeren.
Mvh Anja
Tak for din besked, vi er opmærksomme på at mel desværre er faldet ud af ingredienslisten, på vores brun farin emballage. Vi kan oplyse at der skal 4 dl hvedemel I kagen. Dette vil være rettet på næste emballage optryk. Vi kan kun beklager den ulejlighed dette har medført dig. Godt du selv kunne løse problemet.
Se opskriften her Drømmekage
Venlig hilsen
Tak for din besked, Puddersukker har kun været en øgenavn for Brun Farin.
Produktet har aldrig officielt heddet Puddersukker.
"Pudder-sukker, et. (ænyd. d. s., ty. puderzucker; til Pudder 1-2) finkornet, i alm. mere ell. mindre farvet sukker (raasukker, befriet for vedhængende sirup); i alm. spr. d. s. s. Farin"
Måske var almindeligt sukker ikke så fin-kornet i gamle dage (hugget sukker, sukkertoppe osv)?
Farin er i min verden ret finkornet og lidt "tung" eller "død" i det på samme måde som pudder kan være.
https://ordnet.dk/ods/ordbog?query=Puddersukker
I de " gode " gamle dage var der flere slags farin lys og mørk.
Min mand er uddannet købmand, udlært 1958. Den gang blev begge
dele solgt i løs vægt.
Hilsen Inge
Den lyseudgik af produktionen, da efterspørgslen ikke var stor, det er efterhånden mere end 30 år siden. - Lys farin kan man få ved at blande 1 del Brun Farin og 3 dele almindeligt strøsukker.
Med venlig hilsen
Er det maskinelt eller menneskehænder der sætter tapen på Brun Farin-pakkerne?
Mvh
Marianne
Det er en pakkemaskine der gør det.
Med venlig hilsen