Puddersukker - Hvorfor?

Hej Dansukker
Jeg undrer mig lidt over, hvorfor brun farin kaldes puddersukker i daglig tale? Jeg vil mene at flormelis er mere “pudderagtigt” og kunne derfor godt tænke mig en forklaring?
Har prøvet google, men da det ikke var succesfuldt, har jeg bestemt mig for at konsultere eksperterne.

Kommentarer

 • Hej Johanne

  Tak for din besked, du har helt ret det er Brun Farin som går under navnet Puddersukker, hvorfor det kaldes sådan er det ikke lykkes os at finde ud af. Det er brugt i mange gamle referencer, og stammer formentlig fra det tyske udtryk puderzucker. Hvorfor det lige er Brun Farin, og ikke flormelis eller andet sukker der bliver kaldt sådan ved vi desværre ikke.

  Venlig hilsen
  Dansukker
 • Navnet. Puddersukker kan komme fra den tid hvor kvinder brugte pudder som sminke, og det var ikke ualmindeligt at denne pudder havde sammen farve som brun farin. Det er vores gæt, og jeg syntes det er et godt gæt.

 • Kære Dansukker

  I mangler at skrive hvor meget mel der skal i drømmekagen i jeres opskrift på puddersukkeren.

  Mvh Anja
 • Hej Anja

  Tak for din besked, vi er opmærksomme på at mel desværre er faldet ud af ingredienslisten, på vores brun farin emballage. Vi kan oplyse at der skal 4 dl hvedemel I kagen. Dette vil være rettet på næste emballage optryk. Vi kan kun beklager den ulejlighed dette har medført dig. Godt du selv kunne løse problemet.

  Se opskriften her Drømmekage 

  Venlig hilsen  

  Dansukker
 • puderzucker betyder i øvrigt flormelis på tysk
 • Hej. Vi sad i går og snakkede om at da Vi var børn hed det puddersukker.....hed det også farin dengang eller er det navn kommet senere. Hilsen Susanne
 • Hej Susanne

  Tak for din besked, Puddersukker har kun været en øgenavn for Brun Farin.
  Produktet har aldrig officielt heddet Puddersukker.

  Dansukker

Tilføj kommentar eller skriv et nyt indlæg

Dit navn og indlæg kan ses af alle.Din e-mail vises aldrig offentligt.