Råsukker fra roer

Hej Dansukker,

Jeg har købt en roesirup fra Tyskland som er lavet på sukkerroer. Roesiruppen er helt mørk (nærmest sort), og har et højt indhold af jern og magnesium (100 g af siruppen vil opfylde 129% af dit daglige behov for jern, og 24% af dit daglige behov for magneisum - dette er oplyst på selve produktet)!

Det er korrekt at en sukkerroe er hvid, men når man koger den ind, bliver saften mørk (meget mørkebrun) idet kogningen udsiver roens mineraler. Dette eksperiement kan man selv lave, eller man kan se en video på youtube af ham her der koger sukkerroer: https://www.youtube.com/watch?v=FNhlK4OHeXM

En yderligere research viser at roesirup har en basedannende og antibakteriel effekt i kroppen, netop pga. dens høje indhold af mineraler!

Hvordan går roesiruppen så fra mørk til bleghvid? Og hvorfor tilsætter i kalkmel og Co2 til jeres sukker? Det er en lodret løgn det du skriver i dit svar, eftersom i, i jeres egen video på YouTube beskriver i processen at der bliver tilsat kalkmel?! Kalkmel trækker alt det fra siruppen som ikke er sukker dvs. jern, magnesium og andre mineraler. På den måde går siruppen fra at være nærmest sort til snehvid. Vil du ikke kalde det for en blegningsprocess?

Hvis man søger efter næringsindhold i sukker, kan man finde at det ingen mineraler indholder, blot tomme kalorier. Dette er ikke tilfældet for den mørke roesirup?

Du bør sætter dig mere ind i dit arbejde, før du spreder misinformation!

Jeg er blæst fuldstændig bagover at en som arbejder i selve sukkerfabrikken kan give et så misledende og mildest talt ukorrekt svar!

Til dig der spurgte: Det korte svar er JA! Hvidt sukker- økologisk eller ej, er bleget med kalkmel og Co2, og langt fra 'råt'. Det er udpint til uigenkendelighed og indholder intet næringsfuldt!

Link til Roesirup:https://www.helsebixen.dk/shop/bauckhof-sukkerroe-sirup-demeter-o-450-gr.html

Spørg din lokale helseforretning om den - de kan bestille hvis det er!

Kommentarer

  • Hej Gigi

    Til dine spørgsmål : "Hvordan går roesiruppen fra mørk til hvid?".

    Efter udkrystallisationen ligger de hvide sukkerkrystaller i den mørke sirup, og de adskilles ved centrifugering. - Vi tilsætter ikke kalkmel, men kalkmælk. - Og grunden til der tilsættes kalkmælk til tyndsaften, er for at rense den for ikke-sukkerstoffer, og derefter gennembobles tyndsaften med CO2, så ikke-sukkerstofferne i tyndsaften fældes ud sammen med kalkmælken. - Kælkmælken bleger ikke sukkerkrystallerne, disse er hvide fra naturens side.

    Med venlig hilsen
    Dansukker

Tilføj kommentar eller skriv et nyt indlæg

Dit navn og indlæg kan ses af alle.Din e-mail vises aldrig offentligt.