Sukkerbrug fra kolonier

Hej Dansukker

På jeres flormelisæske skriver I “Vidste du, at Dansukker har over hundrede års erfaring med sukkerfremstilling” og referer til 1813 sukkerdyrkning på Lolland-Falster - blev sukkerproduktion fra danske kolonier såsom Skt. Croix brugt af Dansukker?

Kommentarer

 • De danske sukkerfabrikker grundlægges først i 1872 af C.F. Tietgen.
  Når der refereres til år 1812 er det fordi der her opføres den første sukkerfabrik i Danmark, den var placeret i Tranekær på Langeland. Her forsøgt man for første gang at producere sukker af sukkerroer. Fabrikken opnåede dog kun at fremstille sirup, det lykkedes ikke at få sukkeret til at krystalliere.

  Venlig hilsen
  Dansukker
  Dansukker
 • Tak for svaret :-)

  Blev der på noget tidspunkt hentet sukker hjem fra de danske kolonier til Danmark til brug i de danske sukkerfabrikker?
 • Tak for din henvendelse – de først år bestod sukkerproduktionen i Danmark, af flere raffinaderier som producerede sukker af rå rørsukker som blev sejlet til København, hvor det blev forarbejdet. Om sukkeret kom fra de vestindiske øer vides ikke præcist, men det er meget tænkeligt. Først i 1873 anlægges den første sukkerroe fabrik i Holeby (dog ikke af ejet af os) – og der fra opføres der flere sukkerfabrikker rund om i landet, som udelukkende baserer produktionen af sukker på sukker roer.

  Du kan læse mere om sukker historie i denne artikel
  http://www.jernbanen.dk/artikler.php?artno=53

  Du er også velkommen til at kontakte sukkermuset som i øjeblikket har en særudstilling op netop sukker fra Vestindien. http://www.sukkermuseet.dk/

  Venlig hilsen
  Dansukker
  Dansukker
 • Hvorfor er fugl fønix på gavlen af de danske sukkerfabrikker, den gamle fabrik
 • Hej Lone

  De danske sukkerfabrkker blev grundlagt i 1872 af C. F. Tietgen, han overtog blandt andet Raffinaderiet Phønix, som lå i københavn, derfor er der fugl fønix på gavlen.

  Du kan læse mere her:

  http://www.indenforvoldene.dk/langebrogade-1-3

  Venlig hislen
  Dansukker

Tilføj kommentar eller skriv et nyt indlæg

Dit navn og indlæg kan ses af alle.Din e-mail vises aldrig offentligt.