Syltesukker
Nu har både min svigermor og jeg lavet rabarbermarmelade med jeres syltesukker. Og begge gange bliver det ekstremt stift, kan I forklare hvad grunden er?
Følg indlægget
1
følgere
Der er mforskel på hvor emget pektin der er i de bær og frugter man bruger til marmeladen, der for skal man altid huske at lave ske-prøven, inden man kommer der færdige produkt på glas. - Ske-prøven går ud på at man sætter en underkop med en teske på i køleskabet inden man går i gang med kogningen.
Når marmeladen ahr kogt, skal man tage grunden af kogepladen, og tage teskeen fra køleskabet. Tag en skefuld af marmeladen og læg den på underkoppen i køleskabet. - Lad mameladen køle ca 5 minutter, og herefter vil man kunne se konsistensen. - Er marmeladen for tynd, skal den koge op med list mere sukker, og er det blivet for stift, så kan man koge det op med lidt ekstra vand. - Gentag ske-prøven efter kogning.
Med venlig hilsen