Syltetøj stivner ikke??

Jeg har kogt 1 1/2 kg friske brombær samt 400 g frosne med 2 kg  syltesukker med pektin
MEN efter et døgn er syltetøjet stadig flydende
Hvad har jeg gjort galt?

Kommentarer

  • Hej Sonja

    Tak for din besked, årsagen kan være at der er kommet lidt mere væske i din syltetøj en normalt, evt. fra de frosne bær.

    Du kan koge syltetøjet op og derved opnå en fastere konsistens:
    Lad syltetøjet koge ved stærk varme i et par minutter for at koge lidt af væsken bort, eller giv syltetøjet et opkog under tilsætning af Melatin (et pektinpulver, som sælges i små poser i almindelige supermarkeder) følge anvisningerne på emballagen.

    For at sikre syltetøjet har den rette konsistens kan du gøre følgende: 
    Sæt en tallerken i køleskabet når du begynder at koge syltetøj. Når syltetøjet er færdigt lægger du lidt syltetøj på den kolde tallerken og sætter den i køleskabet. Syltetøjet vil hurtig køle af, så kan du vurdere konsistensen ved at trække en ske igennem. Har syltetøjet den rette konsistens hældes den på glas, som lukkes tæt.

    Læs mere om syltning på sylteskolen.dk

    Dansukker

Tilføj kommentar eller skriv et nyt indlæg

Dit navn og indlæg kan ses af alle.Din e-mail vises aldrig offentligt.