uraffineret?

er jeres øko rørsukker uraffineret? Eller har I noget uraffineret sukker?

Kommentarer

  • Det brune rørsukker udvindes, som navnet angiver, af sukkerrør, mens det hvide sukker kan udvindes fra både sukkerroer og sukkerør. Brune rørsukkerprodukterer en blanding af sukkerkrystaller og sirupsrester. Det er sirupsresterne, dergiver rørsukkeret sin brune farve og karamelliserede smag. Rørsukker og Muscovadosukkerer derfor mindre raffineret (renset) end hvidt sukker.

    Ved sukkerproduktion fra sukkerroer er man nødt til at fjerne siruppen, fordi den har en bitter smag. Derved bliver sukkeret hvidt, som vi kender det.

    Sirups resterne i det brune rørsukker indeholder små mængder mineraler. Sammenligner man medandre fødevarer, er mineralindholdet i rørsukkeret dog meget lavt og bidragettil det anbefalede daglige indtag derfor ubetydeligt. Derfor kan man ikke sige,at brunt rørsukker er sundere end hvidt sukker.

    Indholdetaf vitaminer og mineraler i fødevarer – herunder forskellige sukkertyper – kan ses på frida.fooddata.dk.

    Venlig hilsen

    Dansukker

Tilføj kommentar eller skriv et nyt indlæg

Dit navn og indlæg kan ses af alle.Din e-mail vises aldrig offentligt.