Dette indlæg er gammelt og kan indeholde fejlagtig information.
Kommentaren, som du leder efter, er flyttet til en ny diskussion eller blevet slettet.

Syltetøjet stivner ikke

Syltetøjet stivner ikke. Hvad gør jeg?
Dansukker Rapporter upassende indhold

Kommentarer

  • Det kan skyldes, at bærrene/frugten har indeholdt for lidt pektin, eller at sukkermængden ikke har været tilstrækkelig. Lad syltetøjet koge ved stærk varme i et par minutter mere for at koge lidt af væsken bort, eller giv syltetøjet et opkog under tilsætning af Melatin (et pektinpulver, som sælges i små poser i almindelige supermarkeder) ifølge anvisningerne på emballagen.
    Dansukker
  • jeg har lavet æblemarmelade med syltesukker, ingen problemer - men jeg har glemt at komme ingefær og safran i. kan jeg tage marmeladen op af glassene igen og koge det op med de nye ting i, og så hælde det tilbage på glassene(rensede og skoldede igen) ?
    Vil det stivne igen uden videre ?
    venlig hilsen Dorte
    dorte havndrup
  • Hej Dorte

    Du kan sagtens gøre som du selv har skrevet. Kog marmeladen op igen med ingefær og safran, og hæld det tilbage på glas.
    Dansukker
  • hej. jeg har lavet ribsgele og hældt det på glas. dagen efter opdager
    jeg, at geleen ikke er stiv nok. kan jeg tage det ud af glassene igen
    for så atter at koge det op med stivelse? eller dur det ikke? måske
    bliver geleen grynet eller hvad? tak for hjælpen
    eva Ovesen i sdr.stenderup
    20.7.2018
    eva ovesen
  • Det kan koges op igen. Grunden til det ikke et er stivnet nok, kan være for kort kogetid, for lidt sukkereller at du har anvendt syltesukker, der jo ikke fungerer så godt til gele. - Der kan evt kommes til gelepulver i når det koges op igen, læs anvisning på posen.
    Dansukker

Tilføj kommentar eller skriv et nyt indlæg

Dit navn og indlæg kan ses af alle.Din e-mail vises aldrig offentligt.