Syltetøjet stivner ikke

Syltetøjet stivner ikke. Hvad gør jeg?
Dansukker

Kommentarer

  • Det kan skyldes, at bærrene/frugten har indeholdt for lidt pektin, eller at sukkermængden ikke har været tilstrækkelig. Lad syltetøjet koge ved stærk varme i et par minutter mere for at koge lidt af væsken bort, eller giv syltetøjet et opkog under tilsætning af Melatin (et pektinpulver, som sælges i små poser i almindelige supermarkeder) ifølge anvisningerne på emballagen.
    Dansukker
  • jeg har lavet æblemarmelade med syltesukker, ingen problemer - men jeg har glemt at komme ingefær og safran i. kan jeg tage marmeladen op af glassene igen og koge det op med de nye ting i, og så hælde det tilbage på glassene(rensede og skoldede igen) ?
    Vil det stivne igen uden videre ?
    venlig hilsen Dorte
  • Hej Dorte

    Du kan sagtens gøre som du selv har skrevet. Kog marmeladen op igen med ingefær og safran, og hæld det tilbage på glas.
    Dansukker
  • hej. jeg har lavet ribsgele og hældt det på glas. dagen efter opdager
    jeg, at geleen ikke er stiv nok. kan jeg tage det ud af glassene igen
    for så atter at koge det op med stivelse? eller dur det ikke? måske
    bliver geleen grynet eller hvad? tak for hjælpen
    eva Ovesen i sdr.stenderup
    20.7.2018
  • Det kan koges op igen. Grunden til det ikke et er stivnet nok, kan være for kort kogetid, for lidt sukkereller at du har anvendt syltesukker, der jo ikke fungerer så godt til gele. - Der kan evt kommes til gelepulver i når det koges op igen, læs anvisning på posen.
    Dansukker
  • I hvilke butikker kan man købe stor brun kandis?
  • i hvilke butikker kan jeg købe stor brun kandis?
  • Hej Anna

    Du kan købe Kandis i Super Brugsen og Kvickly.

    Med venlig hilsen
    Dansukker
  • Jeg har kogt brombær marmelade af 1 kg bær og 1/2 kg syltesukker. Bærerne har været frosset. Det er slet ikke stivnet, og jeg kan læse mig frem til det kan koges op igen.
    Hvor meget og hvilken Melantin skal jeg tilsætte?
    Pia
  • Hej Pia

    Ja du kan sagtens koge marmeladen op igen. - Der burde stå på Melatin brevet, hvor meget der skal bruges. - Husk også altid skeprøven.

    med venlig hilsen
    Dansukker
  • Jeg har købt rød melantin. Var i tvivl om mængden da der jo også er stivelse i syltesukkeret jeg har brugt.
    Pia
  • Hej Pia

    Du må læse dig lidt frem i henhold til hvad der står på brevet med melatin, og naturligvis ikke bruge det hele, da der jo er brugt Syltesukker. - Bemærk venligst også at den nye kogetid, får noget af væsken til at koge ind, og dermed vil marmeladen få en anden konsistens, .- Benyt altid skeprøven, den giver fin indikation af konsistensen.

    md venlig hilsen
    Dansukker

Tilføj kommentar eller skriv et nyt indlæg

Dit navn og indlæg kan ses af alle.Din e-mail vises aldrig offentligt.